ISS TEAM

Izdelava Solnih Sob

Kaj je SOLNA SOBA in komu je namenjena...

Solne terapije so primerne za starost od 0 do 99 let in so 100% naravne, brez umetnih kemikalij. Dobro vplivajo na počutje otrok in odraslih oseb.
Čist zrak, prijetni, sproščujoče zvoki, svetlobni učinki. To je idealen kraj za dušo in telo. Kjer se začne ali konča moj delovni dan...

Vabimo vas v naše solne sobe v Ljubljani in Medvodah

V živo si lahko ogladate ali pridete na terapijo v naše solne sobe v Ljubljani ali Medvodah: Solna Vila se v Ljubljani se nahaja poleg zdravstvenega doma Polje (nasproti lekarne).
Cimermanova 18, 1260 Ljubljana-Polje
V Medvodah pa na naslovu: Donova 2, poslovna stavka "Titanik"
Več informacij o terapijah najdete na spletni strani: https://solna-vila.si

Zgodovina

example graphic

Učinke natrijevega klorida, so znanstveniki začeli resno proučevati že po drugi svetovni vojni, saj so pozitivne učinke opazili predvsem med tistimi, ki se skrivali pred bombardiranjem v rudnikih soli. Nedaleč od Krakova je danes velika bolnica z več kot 200 tuneli pod zemljo z nizom solnih jama. Prva pisna sled o lastnosti solnega prahu, ki se bo sprostil ob kopanju kep soli s krampi, je zabeležil poljski zdravnik Feliks Bočkovski leta 1843. V Rusiji je pozitivne učinke zapisal dr.Čajkovski, oče znamenitega skladatelja Petra Iljiča Čajkovskega. Oba sta ugotovila, da se rudarjem, ki so delali v rudnikih soli, življenje ni skrajševalo kot je bilo v navadi pri ostalih rudarjih, ki so kopali drugo rudo. Ravno nasprotno, rudarji niso nikoli imeli težav povezanih z dihali.

Nekakšen predhodnik solnih sob so solne jame oz. solne pečine. Prav tako posnemajo rudnike soli, sol negativno ionizira zrak, vendar nimajo halogereratorja in inhalacije. V tem prijetnem okolju oseba samo biva vendar ne vdihava solnega aerosola tako kot v solni sobi kjer halogenerator vpihuje aerosol v sobo, ki ga oseba inhalira. Danes solne jame v Avstriji, Nemčiji, na Poljskem, Slovaškem, v Romuniji, Rusiji in Ukrajin uporabljajo kot zdravilišča. Na Poljskem pa imajo v zapuščenem rudniku Solotrino, globoko pod zemljo, zgrajene klinike, kamor prihajajo ljudje. V Solotrino prihajajo ljudje iz različnih delov Evrope in sveta.

Opis in lastnosti

example graphic

Solna soba posnema mikroklimo kot je v naravnih solnih jamah, mi pa mikroklimo dosežemo z vpihovanjem suhega nasičenega zraka, ki je bogat z najboljšimi delci kamene soli. To se naredi z uporabo halogeneratorja, ki igra vlogo mlina, ki melje sol. S tem se izboljša kakovost zraka, saj kristali soli proizvajajo negativne ione, ki jih v naravi lahko najdete le ob morju ali v solnih jamah. Da bi ustvarili prostor, ki je bil zasnovan kot imitacija naravne solne jame se na stene in strop sobe nanosi od 2,5 do 4 tone naravne kamene nejodirane soli. Samo nanešena sol na stenah še ne predstavlja solne sobe; potrebno jo je opremiti tudi z dekorjem kot so: sobne luči, video in avdio oprema, udobno pohištvo za sprostitev in druge izbirne vsebine, ki poleg primarne funkcije dajejo prijeten občutek.

Terapija in njen namen

example graphic

Terapije so primerne za vse starostne skupine
40 minutni tretma v solni sobi nadomešča tri dni, preživetih na morju.